perjantai 7. tammikuuta 2011

Christmas Day

Joulupäivänä tuli lisää lahjoja, kun vuorossa oli joulu englantilaisittain. Aamulla joulusukasta löytyi suklaata ja muita herkkuja. Aamiaiseksi syötiin herkulliset lohi-kananmuna-bagelit (myönnettäköön että syömme kyseistä "joulu"herkkua ympäri vuoden...), jonka jälkeen aloitettiin joululounaan valmistelu.


Jouluateriaan kuuluivat paahdetut uuniperunat ja -kasvikset, paljon höyrytettyjä kasviksia, "pigs in blankets" (pekonimakkararullia), yorkshire puddings ja kalkkunaa. Oikaisimme sen verran, että kalkkunan paistamisen sijaan vanhempani toivat edelliseltä illalta jääneen kalkkunapaistin. Koska olimme lähdössä tapaninpäivänä matkoille, emme katsoneet järkeväksi paistaa kokonaista kalkkunaa. Hyvää oli joka tapauksessa!



Jälkiruoaksi oli tietenkin Christmas pudding joulukakku, joka asiaankuuluvalla tavalla liekitettiin. Itse en ole kyseiseen hedelmäkakkuun kovin ihastunut, mutta perinteitä kunnioittaen söin lusikallisen (paljolla jäätelöllä). Miksiköhän muuten englannissa joka toinen asia on nimeltään pudding, vaikka kyseessä ei olisikaan vanukas tai edes jälkiruoka...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti