tiistai 15. toukokuuta 2012

Vaatehuone

Meillä on talossa olohuoneen lisäksi kolme huonetta. Luonnollisesti suurimmasta tuli makuuhuone. Kahdesta muusta oli tarkoitus tulla vieras- ja työhuoneet. Remontin aikana kuitenkin havaittiin sellainen seikka, että vanhan talon kiinteissä kaapeissa makuuhuoneessa on huomattavasti vähemmän tilaa vaatteille kuin entisessä kodissa, hyvä jos puolet. Makuuhuone taas oli juuri sopivan kokoinen sängylle ja yöpöydille, mutta ei lisäkaapeille. 


Pohdiskeltuamme ongelmaa aikamme, ehdotin asuinkumppanille että hän saa kaikki makuuhuoneen kaapit, jos itse saan pikkuhuoneen. Ehdotus meni läpi ja silloin pitkään haaveillun vaatehuoneen sijaan sain kokonaisen oikean huoneen vaatteille ja muulle ihanalle tyttöroinalle. Vierashuone ja työhuone yhdistettiin, sillä molemmat ovat loppujen lopuksi melko vähäisellä käytöllä. Vieraita on hyvä jos 20 yötä vuodessa joten vuodesohva ajaa nukkumispaikan asiaa ja tila on pääasiassa työtilana. 
Vaatehuone taas on ikioma paikkani, jossa saan levitellä tavaroitani kuten haluan ja fiilistellä vaatteita ja kosmetiikkaa niin paljon kuin sielu sietää. Avohyllyille mahtuvat rakkaimmat aarteet, kuten yläkuvassa näkyvät isoäitini vintage-juhlakengät. Alemmissa kuvissa korujen säilytysratkaisuista parhain, kolmikerroksinen jälkiruokatarjotin jossa korut näkyvät kerralla ja josta on helppo poimia päälle kulloinkin fiilikseen parhaiten sopivat.


Ratkaisu ei ole lopullinen, talon laajennuksen yhteydessä kaikki tullaan miettimään uusiksi, mutta siihen on vielä muutama vuosi aikaa. Siihen asti voin fiilistellä vaatehuonetta.

1 kommentti: