keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Brunssilla Kööpenhaminassa

Kävimme viimeviikolla pikavisiitillä Kööpenhaminassa ja miniloman teemana oli ehdottomasti ruoka. Muuta emme juuri tehneetkään kun söimme ja joimme hyvin. Hotelliimme ei sisältynyt aamiaista joten päädyimme joka aamu brunssille johonkin paikalliseen kahvilaan. Voin suositella lämpimästi, lähes kaikki tarjosivat aamiaista ja annokset olivat muuten kalliissa kaupungissa ehdottomasti hintansa väärti.


Ensimmäistä aamiaista ei ehkä ihan voi laskea brunssiksi. Aikainen aamulentomme toi meidät Kööpenhaminaan kahdeksaksi helatorstaiaamuna ja muutenkin hitaasti heräävä kaupunki oli täysin autio. Kaupat ja kahvilat olivat kiinni ja ristin sielua ei näkynyt missään. Jätimme laukut hotellille ja paikansimme ainoan auki olevan kahvilan hotellin lähistöllä. Aamiaispakettiin kuului sämpylä juustolla ja viineri. Erittäin tanskalaista. :) Aamiaisesta sai juuri sopivasti puhtia koko kaupungin nähtävyyksien läpikävelemiseen aamupäivän aikana.


Perjantaiaamuna tilanne oli jo hieman valoisampi. Kaikki kaupat ja kahvilat olivat taas auki jo aamusta, joten valinnanvaraa oli edellistä päivää enemmän. Pieneltä sisäpihalta keskustan kävelykaduilta löytyi mainio terassi, jonka brunssiin kuului ihanaa tuoretta leipää, croissantteja ja hedelmiä.


Brunsseista kuitenkin ehdottoman voiton vei lauantaiaamuinen. Olimme jo torstaina bonganneet miellyttävän näköisen kahvilan, jota päätimme kokeilla. Kun sain ruokalistan käteeni, tiesin osuneeni oikeaan paikkaan. Brunssiin kuului kaikkea mitä brunssilta voi toivoa ja valinanvaraa oli runsaasti. Hintaan kuului perustarpeiden (leivät, leikkeleet, juustot, savukalamousse, hedelmät, you name it...) lisäksi munakokkeli pekonilla, pannukakut tai mysli jugurtilla (ahneuksissani tilasin munakokkelin JA pannukakut...).


Tämän lisäksi tuli vapaavalintainen erikoiskahvi, tuorepuristettu appelsiinimehu tai marjasmoothie ja kaiken päälle vielä päivän kakku, joka kyseisenä lauantaina oli taivaallinen suklaakakku. Söin brunssia varmaan tunnin, mutta se oli mielettömän ähkyn arvoista. Joskus iteänikin huolettaa, miten innoissaan voi ihminen olla ruoasta ja syömisestä.  Kovin paljon näköjään.


Köpiksen brunsseista suurin osa näytti toimivan lautasperiaatteella, buffetlinjastoa en nähnyt missään. Toisaalta hyvä, sillä lautaselta tarjoiltuna tulee syötyä niitäkin juttuja joita ei ehkä buffetista ottaisi ja toisaalta ruoka kuitenkin ennemmin tai myöhemmin loppuu, useimmiten jopa ennen ähkyn iskemistä.

Mitenkäs te, kumpi saa suurempaa suosiota; buffet brunssit vai lautaselta tarjoillut? Otan myös kovin mielelläni vastaan vinkkejä erinomaisista brunssipaikoista Helsingissä ja sen lähiympäristössä. Tavoitteena on kesällä pöyräillä niin monelle brunssille kuin mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti