tiistai 22. helmikuuta 2011

Ikuisuusprojekti: Vaatekaapin sisällön karsiminen

Kuten monesti jo todettu, on minulla jatkuvasti meneillään vaatekaappiprojekti jossa (kaukaisena) tähtäimenä on täydellinen vaatekaappi. Projekti on ollut meneillään jo vaikka miten kauan, eikä tule aivan lähiaikoina loppumaan. Ongelmakohtia on muutama;

  1. Vaatteita on liikaa. Ihanat vaatteet eivät eksy päälle, koska eivät löydy ”ihan ok”-vaatteiden seasta. En kuitenkaan osaa luopua vanhasta; välillä kiinnyn vaatteisiin liikaa vaikken edes käyttäisi niitä (täysin naurettavaa).
  2. Teen edelleen silloin tällöin virheostoksia. Nämä ovat yleisiä varsinkin ulkomailla. Olen varma että lomalla olen eri ihminen, jolla on eri vaatemaku. Tai sitten kyseessä on jokin paniikki siitä, että samaa ei saa kotoa ja ostopäätöksen on synnyttävä nopeasti. Vaikka normaalisti osaan noudattaa sitä kultaista neuvoa, että jos jokin vaate vähänkin epäilyttää, ei sitä kannata ostaa. Jostain syystä kuitenkin matkustaessa unohdan tämän. Lopputuloksena on muutama mahtava löytö ja läjä ei niin mahtavia, jotka vievät turhaan tilaa vaatekaapissa.
  3. Olen huono luopumaan ja hyvä keksimään tekosyitä. ”Tämä on niin rakas.” (Eikä edes ole.) ”Tämä on ihan uuden veroinen” (Ja niin tulee olemaankin, koska ei koskaan pääse käyttöön.) ”Tämä on oikean kokoinen sitten kun hieman laihdun/lihon.” (Onko kovinkaan kannattavaa pitää monen koon vaatteita kaapissa, koska kerrallaan on kuitenkin aina vain yhtä kokoa, eikä paino nyt kovin hurjaa vauhtia vaihtele.)
Nämä kolme ovat siis suurimat syylliset vaatekaapin rappiotilaan. Seuraava kirpputoripäivä on buukattu maaliskuun loppuun, sitä ennen pitäisi ratsata kaappia kovalla kädellä. Vinkkejä luopumiseen otetaan vastaan:)

Kuva täältä.

(Unelmien vaatehuone onkin sitten täysin oma lukunsa, mutta aloitetaan ensiksi siitä sisällöltään toimivasta vaatekaapista.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti