lauantai 27. marraskuuta 2010

Ikuisuusprojekti

Tarkoituksena on ollut jo jonkin aikaa hieman avata tätä blogin nimeä, mutta se on hieman jäänyt.

Oikeastaan nimi kuvastaa useampaakin asiaa (nimimerkillä miljoona hommaa ja asiaa suunnitteilla), mutta tähän blogiin nimi tuli siitä, että suurimpia ikuisuusprojekteja tuntuu oleva vaatekaappi (gradusta ei nyt puhuta mitään…). Selvennetään vähän: Mulla on vaatekaappi pullollaan vaatteita. (Kenellä ei?) Silti lähes joka aamu iskee se dilemma, ettei mikään miellytä. (Kenelle ei?) Tavoitteena on siis jo vaikka miten kauan ollut pyrkiä kohti täydellistä vaatekaappia. Se vaan on kovin hidasta ja siksi alkaa tuntua ikuisuusprojektilta. Varsinkin kun jokainen virheostos vie taas kauemmaksi tuosta haaveesta.

Ongelman ydin on se, että olen kamalan huono luopumaan mistään. Joko vaatteella on kovasti tunnearvoa, tai sitten se on jäänyt alunperinkin käyttämättä. Ensimmäisessä tapauksessa en raaski luopua rakkaasta, vaikka se ei koskaan enää eksyisikään päälle koska se on liian pieni / ei istu nykyiseen tyyliini / tms. Alunperinkin käyttämättä jääneiden vaatteiden kohdalla taas ajattelen että ”kyllä mä tätä vielä jossain pidän…”. Mutta kun en pidä.

Oma unelmavaatekaappini olisi sellainen, jossa olisi hyvin rajallinen määrä vaatteita ja ne kaikki sopisivat yhteen. Aamulla siis jokainen mahdollisesti käteen osuva vaatekappale olisi sellainen, jonka haluaisin pukea päälle milloin vaan. Ongelmaa tuottaa sekin että olen melko impulsiivinen ostaja ja saatan melko nopeasti tehdä ostopäätöksiä, jotka myöhemmin saattavat osoittautua ei niin hyviksi. Tämä taas johtuu siitä että kärsin vieläkin vähän identiteettikriisistä vaatteiden suhteen, en ole vielä (tai vieläkään) ihan onnistunut kiteyttämään itselleni sitä, että mikä on se ”oma tyylini”. Samalla tavalla kuin musiikin suhteen, olen vaatteidenkin suhteen todella kaikkiruokainen ja se johtaa väistämättä sekasotkuun vaatekaapissa.

Tottakai kaapista löytyy joitakin ehdottomia lemppareita, jotka edustavat juuri sitä mitä haluan. Mutta liikaa on myös niitä ei lemppareita. Pitäisi varmaan ottaa käyttöön matkalaukkukikka: Kaappiin saisi jättää vaan ne vaatteet, jotka ottaisi mukaan reissuun pitkälle matkalle. Vaatteet jotka jäisivät kotiin, joutaisivat saman tien kierrätykseen. Mutta sitten päästään taas siihen ongelmaan, että olen surkea luopumaan mistään. Hyviä neuvoja tähän noidankehään otetaan vastaan :)

Taisin eksyä täysin aiheesta, mutta pääpointtina olikin se, että mistä blogin nimi tulee. Blogin on myös tarkoitus hieman auttaa tuon tyyli-identiteetin löytämisessä. Luulen nimittäin että jos jokin asu ei esimerkiksi ole mielestäni tarpeeksi hyvä blogissa julkaistavaksi (ja nyt ei puhuta kotiverkkareista), niin se saattaa olla vain turhaa täytettä vaatekaapissa. Katsotaan siis jos blogi veisi hieman eteenpäin ikuisuusprojektin kanssa…

Fiilistelyn kunniaksi tähän loppuun kuva asusta, joka ehdottomasti tulisi mukaan matkalaukkuun.

Villatakki Urban outfitters, toppi ja koru H&M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti